Jogurt kozi z kaszą gryczaną

27 czerwca 2016

Słyszysz kasza gryczana- myślisz bleeee, a może wręcz przeciwnie uwielbiasz kaszę. Och, muszę Ci się do czegoś przyznać. Długo nie mogłam się przekonać do kaszy gryczanej, zawsze kojarzyła mi się z dziwnym smakiem, którego nie jestem w stanie opisać i do tego ta okropna papka. Bleeee. Hmm dziś z czystym sumieniem mogę napisać, kasza którą jadałam była po prostu źle przygotowana, ale dziś chcę Cię przekonać i zachęcić do wypróbowania kaszy gryczanej ekspandowanej. Jest na tyle smaczna, że moje dzieci same dodają ją sobie do jogurtu i z wielkim apetytem ją wciągają. Ja zaczęłam eksperymentować i tworzyć fantastyczne śniadania, gdzie w roli głównej jest kasza gryczana ekspandowana. To co do dzieła.

Składniki:
kasza gryczana ekspandowana
jogurt kozi
maliny
borówki amerykańskie
syrop z agawy
Przygotowanie:
Do szklanki wsypujemy 2 łyżki kaszy gryczanej. Maliny rozdrabniamy widelcem z dodatkiem 1/2 łyżeczki syropu z agawy. Maliny układamy na kaszy, następnie jogurt kozi. Borówki rozdrabniamy widelcem i układamy na jogurcie. Na koniec posypujemy kaszą gryczaną i owocami. Można polać całość 1/2 łyżeczki syropu z agawy.
jogurt kozi z owocami
27kasza gryczana ekspandowana

You Might Also Like