Pstrąg na warzywach

12 stycznia 2015

Pstrąg to ryba o bardzo delikatnym smaku. Ma chude mięso i mało ości. A oto i przepis na rybkę dla naszych maluchów.

pstrąg z warzywami dla niemowląt

Składniki:
średniej wielkości pstrąg
1 marchew
1 pietruszka
koperek
łyżeczka masełka

Przygotowanie:
Rybę dokładnie myjemy. Do środka ryby wkładamy odrobinę masła i koperku. Owijamy ją w folię aluminiową i gotujemy w garnku na parze (około 20-30 min), możemy też przygotować ja na grillu elektrycznym (15-20 min). Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy z nich zupkę z dodatkiem masła. Ugotowaną rybę musimy teraz przygotować, usuwając z niej ości. Musimy to zrobić bardzo dokładnie! Następnie łączymy warzywa z rybą. Wcześniej jednak miksujemy lub rozgniatamy warzywa widelcem. Gotowe.

You Might Also Like