if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Śledź z marynowanymi warzywami

9 grudnia 2014

Nie da się ukryć, że święta zbliżają się wielkimi krokami. A co za tym idzie trzeba zacząć myśleć o potrawach jakie pojawią się na naszym wigilijnym stole. Jestem zwolenniczką eksperymentowania w kuchni, ale nie zamierzam eksperymentować dzień przed wigilijną. Uwielbiam proste, szybkie przepisy, które będą wyglądały i smakowały wyśmienicie. Dlatego  już szaleje w mojej kuchni wypróbowując co chwilę nowe dania.
Na początek poszedł śledzik, bo bez niego nie ma świąt.

Składniki:
250 g płaty śledziowe w oleju
4-5 ogórków kwaszonych
mały słoiczek pieczarek marynowanych
czerwona papryka świeża
cebula
natka pietruszki
kolorowy pieprz gruboziarnisty
olej
Przygotowanie:
Obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo i kroimy na kawałki. Pieczarki i ogórki kwaszone również kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Śledzie kroimy na małe prostokąty i dodajemy do warzyw. Dolewamy olej i dodajemy pieprz. Całość wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godzin.

śledź na wigilije

You Might Also Like