if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Płatki jaglane na mleku

1 lutego 2017

Mój sposób na szybkie, zdrowe i smaczne śniadanie zarówno dla mnie jak i dla dzieci? To płatki jaglane na mleku, z dodatkiem kawałków jabłek i cynamonu. To świetna alternatywa do tradycyjnych zupek mlecznych, które podajemy naszym dzieciom niemal każdego poranka. Do tego proste w przygotowaniu, apetyczny wygląd i niesamowity zapach jabłek z cynamonem. Droga mamuśku masz jak w banku, że Twoje dziecko pochłonie całą miseczkę tej białej papki. Nie ma na co czekać, poznaj proste i smaczne śniadanie.

Składniki:
1/2 litra mleka
około 5-6 łyżek płatków jaglanych
syrop z agawy
jabłko
cynamom

Przygotowanie:
Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Odmierzamy 5-6 łyżek płatek jaglanych i wsypujemy do mleka. Na małym ogniu gotujemy mleko przez około 5 min. W między czasie kroimy lub ścieramy jabłko (ja wolę krojone). Ugotowaną papkę przekładamy do miseczek polewamy syropem z agawy, wrzucamy pokrojone jabłko i posypujemy cynamonem. Smacznego.

Takie posiłek możesz podawać dziecku również od ukończenia 8-9 miesiąca życia, mleko krowie możesz zastąpić mlekiem modyfikowanym. Jabłuszko należy wtedy zetrzeć i zrezygnować z cynamonu.

 

 

 

You Might Also Like