if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Domowy kechup

20 września 2013

Zainspirowana przepisem na kechup (kwestiasmaku.com) postanowiłam wypróbować co mi wyjdzie…a wyszedł super pyszny domowy kechup

Składniki:

2 kg pomidorów
1 duża cebula
1 papryczka chili
4 łyżeczki musztardy
6 łyżeczek octu jabłkowego
4 łyżeczki cukru
4 łyżeczki oliwy
sól i pieprz

Przygotowanie:

Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda. Ćwiartki kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Ustawiamy garnek na małym ogniu i gotujemy. Obieramy cebulę i i kroimy na drobna kosteczkę. Myjemy i kroimy papryczkę na małą kostkę. Ja usunęłam pestki z papryczki gdyż kechup będą jadły tez dzieci. Do garnka wrzucamy cebule, papryczkę, musztardę, ocet winny, cukier i oliwę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy na małym ogniu aż pomidory będą się rozpadać. Całość miksujemy i odparowujemy na małym ogniu. Kechup powinien być stosunkowo gęsty. Zrobiony kechup przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy. Smacznego

 

You Might Also Like