if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Krem z dyni

25 września 2013

Sezon na dynię trwa… Zapraszam was do eksperymentowania w kuchni z tym ogromnym warzywem :)

Krem z dyni

Składniki:

1 kg dyni
1 marchewka
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 szklanki bulionu drobiowego
sól
pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki śmietany 18%

Przygotowanie:

Przygotowujemy bulion drobiowy. Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Obieramy marchewkę, cebulę i czosnek . Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z grubym dnem i dodajemy oliwę. Całość podsmażamy cały czas mieszając. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy około 20-30 min. Całość miksujemy blenderem, aż zupa zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kleksem śmietany i groszkiem ptysiowym. Smacznego

 

You Might Also Like