if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Sałatka z lazurem i granatem

8 kwietnia 2015

sałatka z serem pleśniowym i gruszką

Składniki:
2 garście mix sałat
2 gruszki
1 granat
150 g gorgonzola
garść prażonych orzechów włoskich
2 łyżki oliwy
1,5 łyżeczki miodu
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Na suchej patelni uprażyć orzechy i odstawiamy do wysunięcia. Do małego słoiczka wlewamy oliwę, miód i cytrynę, zakręcamy i wstrząsamy do wymieszania się składników.
Obieramy gruszkę i kroimy ją na plasterki. Kroimy na pół granat i drewnianą łyżką uderzamy w skórkę grantu tak aby pestki wypadały na rękę.
Na talerzu układamy sałatę, plasterki z gruszki, kruszymy gorgonzolę i posypujemy sałatkę orzechami i granatem. Całość polewamy przygotowanym sosem.

 

sałatka z granatem

You Might Also Like