if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Kisiel morelowy

24 lipca 2014

Morele możemy podawać maluchom od 7 miesiąca życia, zachęcam was do przygotowania bardzo prostego podwieczorka dla maluszka.

Potrzebować będziemy:
około 350 g moreli
około 1 1/2 szklanki wody
1 łyżeczka maki ziemniaczanej
cukier- według uznania

Przygotowanie:

Morele myjemy i usuwamy pestki. Gotujemy szklankę wody i wrzucamy morele z cukrem. Owoce gotujemy, aż zaczną się rozpadać. Następnie przesiewamy przez sitko owoce, aby usunąć miąższ i skórki owoców. Owoce przekładamy do małego garnka i stawiamy na małym ogniu. W między czasie rozpuszczamy w pól szklance wody łyżkę mąki ziemniaczanej i wlewamy do soku z owoców. Szybkim ruchem mieszamy, aż zgęstnieje. Gotowe

 

Kisiel morelowy

You Might Also Like