if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Sałatka z cukinii

21 kwietnia 2015

 

sałatka z cukinni

Składniki:
mix sałat
cukinia
ser gorgonzola
orzechy włoskie
oliwa z oliwek
musztarda Dijon
pieprz, sól

Przygotowanie:
Sałaty układamy na talerzu. Myjemy cukinie i kroimy na cieniutkie plastry (ja użyłam obieraczki do warzyw). Smarujemy odrobiną oliwy patelnie grillową i układamy na niej plastry cukinii.  Smażymy z dwóch stron po kilka minut, aby stracić smak surowego warzywa. Usmażoną cukinię układamy na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz i układamy na sałacie. Następnie układamy porwany na kawałki ser gorgonzola. Na suchej patelni prażymy orzechy i dodajemy do sałatki.
Teraz tworzymy winegret. 3 łyżki oliwy wlewamy do szklanki dodajemy łyżeczkę musztardy, pieprz i sol do smaku i mieszamy. Polewamy sałatkę sosem i gotowe.

sałatka z orzechami włoskimi sałatka z serem pleśniowym

You Might Also Like