if(typeof jQuery != 'undefined') { jQuery(document).ready(function($){ jQuery('body').on('added_to_cart', function(event) { // Ajax action. $.get('?wc-ajax=fb_inject_add_to_cart_event', function(data) { $('head').append(data); }); }); }); }

Paluchy z szynką parmeńską

27 listopada 2013

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką parmeńską to bardzo szybki sposób na przekąskę dla całej rodziny.

Paluchy z szynką parmeńska

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego (jak dla mnie najlepsze jest w Biedronce lub Lidlu)
opakowanie szynki parmeńskiej lub serrano (kupuje w Biedronce)
około 50 g sera długo dojrzewającego (kupuje w Biedronce)
1 jajko

Przepis:
Ciasto francuskie kroję nożem do pizzy na paski około 3-5 cm. Następnie wyjmuję szynkę i owijam nią ciasto. Wygląda to trochę jak taki nie udany warkocz :) Na tarce do sera czyli takiej co ma bardzo drobne oczka ścieramy ser. Następnie rozbijamy jajko i roztrzepujemy. Pędzelkiem smarujemy każdy paluch i posypujemy serem. Całość pieczemy w 200 stopniach przez 12 min. Smacznego

 

 

 

You Might Also Like